Logo

Museum Huys Auerhaen

‘Bagage’- Jan Hoedjes

Dit voorjaar was er wederom theater in de salon! Het solo-toneelstuk Bagage speelt zich af in de eerste helft van de vorige eeuw. We maken kennis met de ouders van prinses Juliana (geboren in 1909): Wilhelmina, die al op 18-jarige leeftijd koningin van Nederland is geworden, en haar man Prins Hendrik. De twee zijn heel verliefd als ze trouwen, maar het is nog niet eenvoudig een vorstenhuwelijk tot een succes te maken…

Deze voorstelling is gegeven in maart en april 2023. De ticketverkoop is geheel ten goede gekomen aan de stichting museum Huys Auerhaen. Een reactie van een van de bezoekers:

“Het was in 1 woord geweldig. Wat een verrassing. Prachtig huis, geweldige lieve mensen en bovenal een geweldige acteur met mooie sprekende ogen die het verhaal lijkt wel moeiteloos vertelde. Wat een feestje.

Over Jan Hoedjes (Bergen, 1956)

Eerder in 2022 genoten wij in Huismuseum Huys Auerhaen van Jan Hoedjes met de eenakter Voor het Diner. En van hoofdpersoon Suze die haar huishouding in de aanloop naar haar belangrijke diner alle voorstellingen volledig in de soep zag lopen. Jan heeft Theaterwetenschap gestudeerd en lang amateurtoneelgroepen geregisseerd. Hij hervond de liefde voor het zelf spelen tijdens coronatijd. Hij maakt nu voorstellingen voor klein publiek, die bij uitstek geschikt zijn voor de salon van het museum.

U kunt op de hoogte blijven van alle activiteiten in Huys Auerhaen door u inte schrijven voor onze neiuwsbrief.

Wilt u onze nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen?