Logo

Museum Huys Auerhaen

Teekenen in de Tuyn

Zondag werd er volop getekend in de tuin van Huys Auerhaen! Want dit jaar verbinden we de open tuin met onze andere passie: kunst! Na een oproep via de nieuwsbrief en via ons netwerk kregen we een bijzonder telefoontje van de Urban Sketch Group in Alkmaar.

Urban sketching is een wereldwijd fenomeen. Zo ook waren leden van de Alkmaar chapter onze gast bij Huys Auerhaen. Zij tekenen op locatie, binnen of buiten, vastleggend wat ze zien door directe observatie. De tekeningen vertellen de verhalen van de omgeving, plekken waar we leven en bezoeken, een opname van tijd en plaats. Urban sketchers ondersteunen elkaar en tekenen samen. Mooi is dat zij de tekeningen online delen via social media. Wij hebben een aantal tekeningen gedeeld op Instagram en op Facebook.

Wat heerlijk om het monument en de tuin door de ogen en hand van iemand anders te zien! Het was een mooie ontspannen 1e dag Open Tuinen en Teekenen in de Tuyn..

De 2e ‘Teekenen in de Tuyn’ is op 18 zaterdag juni

Bij een bezoek aan de tuin kunt u kunstenaars aan het werk zien. Voor deze gelegenheid zijn ook weer leden van de Alkmaar Urban Sketchers welkom. Bekijk of deel het evenement op Facebook.

Aanmelden voor een tekenplek voor 18 juni graag alleen via info@huysauerhaen.nl want er is een beperkt aantal plekken!