Logo

Huismuseum Huys Auerhaen

Open Monumentendag Alkmaar

Open Monumentendag 2021

De editie 2020 heeft Huys Auerhaen helaas niet meegedaan aan ‘monument op afspraak’. Zo gingen alleen monumenten open waar het eenvoudig is om 1,5 meter afstand te houden.
Op deze wijze kon men coronaproof digitaal (via filmpjes) binnen kijken. U vindt ons via Alkmaar op de Kaart als onderdeel van Open Monumentendag Digitaal. Zodra er meer bekend is berichten wij u over de vorm van de editie van 2021.

 

Al jarenlang is het landelijke Open Monumentendag in het weekend van de tweede zaterdag van september. In Alkmaar gaan dan ieder jaar zo’n tachtig monumentale deuren open die normaal gesproken gesloten zijn. Iedereen kan die dag genieten van de prachtige woningen, raadhuizen, molens, kerken, gemalen en nog veel meer. In en om de monumenten zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Tijdens Open Monumentendag 2019 werd in Huys Auerhaen elk uur een gratis rondleiding gegeven van 45 minuten per keer. Maximaal 10 personen konden er mee per rondleiding.

Bezichtiging keuken met dienliftkast op de parterre, 1e verdieping (Bel-Etage) een ‘Cosycorner’ met een De Stijl glas-in-lood raam van Theo van Doesburg (1917), Art Deco salon en glas-in-lood serre en een eetkamer naar ontwerp van de architect Laurens Groen. In de kleine dessert (dien-)kamer staat een 135 delig Brussels lunchservies (ca. 1850) van de Alkmaarse familie Rolff. Tot besluit op de begane grond de Art Deco spreek/werkkamer uit de jaren ’30 van de 20e eeuw, eveneens naar ontwerp van Laurens Groen.