Logo

Museum Huys Auerhaen

Kraanvogels

met kraanvogeldessin. Ook het bij deze kop en schotel horende verhaal is bijzonder en geheel passend binnen het beleid van het museum ‘Huys vol verhalen’. De kop en schotel komt van Ida Visser, maar oorspronkelijk uit Java, Indonesië, waar haar tante, mevrouw Thasing-Johan werd geboren, in de buurt van #Surabaya. Deze tante woonde tot haar overlijden in 2016 in Nederland en heeft meer van deze kop en schotels gegeven, omdat ze bang was dat ze na haar dood bij een kringloop zouden belanden. Het zijn met de hand gemaakte porseleinen kop en schotels, met een prachtige afbeelding van een kraanvogel. Kraanvogels zijn het symbool van vrede, geluk, wijsheid, gezondheid, loyaliteit en een lang leven. De kraanvogel is ook het symbool voor loyaliteit en goedheid. In Azie wordt de kraanvogel als gelukbrengend beschouwd, als symbool van een lang leven.

Javaanse kop en schotel

Ook het bij deze Javaanse bijzondere kop en schotel met kraanvogeldessin horende verhaal is bijzonder en geheel passend binnen het beleid van ons museum ‘Huys vol verhalen’. Nadat in maart 2020 mw. Visser een rondleiding had gehad in ons museum, kwam zij op het idee om deze kop en schotel  te schenken. 

 

 

Javaanse bijzondere kop en schotel met kraanvogeldessin.

De kop en schotel komt oorspronkelijk uit Java, Indonesië, waar haar tante, mevrouw Rona Thasing-Johan in de buurt van Surabaya werd geboren. Tante Rona is echt een Indische tante. Ida is dus het nichtje. Als je de foto zou zien valt het kwartje.

Ook het bij deze kop en schotel horende verhaal is bijzonder en geheel passend binnen het beleid van het museum ‘Huys vol verhalen’.  De kop en schotel komt van Ida Visser, maar oorspronkelijk uit Java, Indonesië, waar haar tante, mevrouw Thasing-Johan werd geboren, in de buurt van Surabaya. Deze tante woonde tot haar overlijden in 2016 in Nederland en heeft meer van deze kop en schotels gegeven, omdat ze bang was dat ze na haar dood bij een kringloop zouden belanden.
De met de hand gemaakte porseleinen kop en schotels, tonen een prachtige afbeelding van een kraanvogel. Kraanvogels zijn het symbool van vrede, geluk, wijsheid, gezondheid, loyaliteit en een lang leven.

Nadat in maart van dit jaar de eigenaar mw. Visser een rondleiding had gehad in ons museum, samen met zus en nichten, kwam zij op het idee om deze kop en schotel van bijzondere komaf te schenken.