Logo

Museum Huys Auerhaen

Eerste Goede Doelendag Alkmaar

Weet u nog dat wij in januari 2021 zijn opgenomen in de eerste Goede Doelen Gids van Alkmaar? Zaterdag 2 oktober was ons bestuur aanwezig bij de eerste Goede Doelendag Alkmaar, in aanwezigheid van burgemeester mevrouw Anja Schouten.

Zij onderstreept het belang van goede doelen in Alkmaar en het bestaan van de gids, die bij veel notarissen ter inzage ligt.
De bijeenkomst startte met een inleiding door Cees Huisman en daarnaast een presentatie van Prof. René Bekkers die de impact onderzoekt van de lokale goede doelen.  Schenken en nalaten aan een klein lokaal goed doel wint landelijk terrein.

 

 

Daarnaast tippen wij u exclusief over het kersverse boek van hoogleraar filantropie Prof. Dr. Theo Schuit. Theo heeft tijdens de officiële opening in november 2018 van Museum Huys Auerhaen (door wethouder Christian Braak, wethouder Cultuur en Erfgoed) een toespraak gehouden. Het boek is dé algehele samenvatting van zijn denk-universum over Filantropie.

 

Zes initiatieven uit de gids presenteerden hun successen en hun netwerkvragen. Samenwerken en laten weten wat er nodig is aan het netwerk stonden centraal. Want samenwerken maakt sterker. Onze eigen pagina in de digitale goededoelengids vindt u hier.