Logo

Huismuseum Huys Auerhaen

Open Monumentendag Alkmaar

Onder voorbehoud is Open Monumentendag dit jaar op 12 september in het centrum van Alkmaar.

De editie 2020 zal Huys Auerhaen helaas niet meedoen aan ‘monument op afspraak’. Al jarenlang is het landelijke Open Monumentendag in het weekend van de tweede zaterdag van september. In Alkmaar gaan dan ieder jaar zo’n tachtig monumentale deuren open die normaal gesproken gesloten zijn. Iedereen kan die dag genieten van de prachtige woningen, raadhuizen, molens, kerken, gemalen en nog veel meer. In en om de monumenten zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Hoe Open Monumentendag door kan gaan, is nog onduidelijk omdat de regels met betrekking tot Corona iedere maand iets versoepelen. Zodra er meer duidelijk is en welke activiteiten er kunnen plaatsvinden zetten we dat op deze site.
Voorbereidingen gaan voorlopig gewoon door bij erfgoed Alkmaar op het thema van 2020: leermonument.

Tijdens Open Monumentendag 2019 werd in Huys Auerhaen elk uur een gratis rondleiding gegeven van 45 minuten per keer. Maximaal 10 personen konden er mee per rondleiding, het huis is niet rolstoel toegankelijk. De bezichtiging is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar en huisdieren zijn niet toegestaan. U vindt ons ook via Alkmaar op de Kaart

Bezichtiging keuken met dienliftkast op de parterre, 1e verdieping (Bel-Etage) een ‘Cosycorner’ met een De Stijl glas in lood raam van Theo van Doesburg (1917), Art Deco salon en glas in lood serre en een eetkamer naar ontwerp van de architect Laurens Groen. In de kleine dessert (dien) kamer staat een 135 delig Brussels lunchservies (ca. 1850) van de Alkmaarse familie Rolff. Tot besluit op de beganegrond de Art Deco spreek/werkkamer uit de jaren ’30 van de 20e eeuw, eveneens naar ontwerp van Laurens Groen.

 Vragen over Open Monumentendag stelt u aan info@omdalkmaar.nl