Activiteiten Stichting Huys Auerhaen

Activiteiten Stichting Huys Auerhaen.

De stichting zet zich op specifieke- en actieve wijze in voor het historisch interieur en wooncultuur. Dit betekent dat er praktijkgerichte bouwkundige en kunsthistorische adviezen en handvatten worden gegeven aan eigenaren en gebruikers van historische gebouwen en ruimten. En wel met betrekking tot consolidatie, behoud, beheer en het gebruik van historische interieurs. Tevens restauratie, verbouw- en herbestemmingstrategie voor historische gebouwen en ruimten, al dan niet met een monumentenstatus.

In de afgelopen decennia hebben Mark A.M. Koning, architect BNA en de kunsthistoricus Harold D.E. Bos ieder een ruime praktijkervaring binnen het gebied van de architectuur, bouw- en wooncultuur opgebouwd. Deze zeer brede kennis wordt op een unieke wijze gebundeld.

Zo worden door de stichting interieur-inspecties gedaan en adviezen gegeven voor historische interieurs met betrekking tot behoud en beheer zoals klimaatbeheersing, UV-wering, ongediertebestrijding, onderhoud en gebruik. Onder andere voor de regentenkamers van het Provenhuis van Nordingen (Huis van achten) en het Provenhuis het Hof van Wildeman, beiden te Alkmaar, ‘t Walvisvaardershuisje te Den Hoorn Texel, Museum Kennemerland te Beverwijk, ontwerp en inrichting van twee vitrines in de Kapel van Westerhout gewijd aan bewoners en regenten van het Hof van Sonoy te Alkmaar en gebruiksaanpassingen in het Museum Egmond te Egmond aan Zee en het Monasterium Sint Lioba o.s.b. te Egmond Binnen.